U okviru Erasmus+ programa mobilnosti, na Univerzitetu u Lleidi, Španija, ove sedmice borave prof.dr. Damir Hodžić, prof.dr. Aladin Crnkić i doc.dr. Redžo Hasanagić.

Tokom boravka naši profesori su na Politehničkom fakultetu predstavili organizaciju i aktivnosti Univerziteta u Bihaću i Tehničkog fakulteta te su imali priliku upoznati se sa načinom studiranja, programima i smjerovima, laboratorijama i programima razmjene studenata i nastavnika na Politehničkom fakultetu Lleida od prof.dr. Álvaro de Gracia koji je prodekan za naučnoistraživački rad i voditelj međunarodne mobilnosti.

Iskustva stečena na ovom izuzetno prestižnom univerzitetu koji ima preko 11.000 studenata, sigurno će biti od koristi i našim studentima koji već u zimskom semestru naredne akademske godine imaju priliku u okviru studentske mobilnosti boraviti određen period u Lleidi.

Pored navedenog ističemo i aktivnosti koje se tokom ove posjete provode na Univerzitetu u Lleidi u organizaciji njihove studentske organizacije a tiču se podrške narodu Palestine i osudi agresije na Gazu.